top of page

Centrum rozkoše - 2.diel


ČISTOTA – POL ŽIVOTA


Medzi čistotou a sterilnosťou je veľký rozdiel. Na umývanie pohlavných orgánov a predovšetkým tých ženských stačí čistá voda. Takýto postup odporúčajú kožní lekári mladej generácii. Len nepoužívajte tvrdé mydlo, a už v žiadnom prípade parfumované! Ženská pošva je samočistiaci orgán.

Výplachy, ktoré sa robili v minulosti, sú absolútne nesprávne. Robia sa iba v prípadoch, keď to odporučí lekár. Používanie dezinfekčných prípravkov, aké boli v minulosti, vedie k zničeniu prirodzenej flóry, ktorá sa vždy nachádza v zdravej pošve.

Dobrý intímny sprej môže zabrániť nepríjemnému zápachu, pri jeho používaní sa však žena musí obmedziť len na vonkajšiu časť pošvy. Nikdy ho nesmie nastriekať na pysky a už vôbec nie do pošvy. Kožní lekári si sťažujú na vzrastajúci výskyt plesní, predovšetkým u trochu korpulentnejších, starších žien. U nich je oblasť lona uzatvoreným poľom potu. Tesné nohavičky, či dokonca gumené, ešte viac zvyšujú riziko plesní. Tomu sa dá predísť len častým umývaním – vhodné je detské mydlo.

Čistota v oblasti pohlavných orgánov by mala byť v dnešnej dobe vaní a kúpelní samozrejmosťou. Avšak nie je. Ten, kto si „vyčuchal“ šatňu telocvične, z ktorej pred chvíľou všetci odišli, vie o čom hovoríme.


Dievčatá smrdeli


V minulosti, tak pred päťdesiatimi, šesťdesiatimi rokmi bolo o ženskú hygienu starané len veľmi chabo. Predovšetkým v oblastiach, ktoré boli viac nábožensky vedené, sa k telu akoby cítilo nepriateľstvo. „Napriek tomu, že sme na tie časy navštevovali super modernú školu...“, spomína 76-ročný Herbert D, „..bolo pre chlapca utrpením sedieť za spolužiačkou. Vedeli sme z vlastnej skúsenosti, že umývanie pohlavných orgánov jednoducho neprichádzalo do úvahy. A ak to bolo skutočne nevyhnutné, dialo sa to s odvráteným pohľadom a veľmi rýchlo. Väčšina našich spolužiačok mala vtedy už prsia a tomu zodpovedajúce „svoje“ dni – menštruáciu. Vtedy to bolo obzvlášť nepríjemné. Dá sa to opísať len dvoma slovami: Dievčatá smrdeli. Dodnes si spomínam na zahanbený úsmev Hanky, keď prechádzala uličkou medzi chlapcami a tí spievali: „Tá vôňa, čo sprevádza krásnu ženu...“ Medzi nami chlapcami, ktorí sa v tomto veku samozrejme šialene zaujímali o všetko, čo sa týkalo pohlavia, kolovala fáma, že krvácajúce dievčatá sa nemôžu umývať preto, lebo by z toho ochoreli. Názor, ktorý bol zo strany určitých cirkevných kruhov len podporovaný a vyžadovaný. Spomínam si, že medzi mojimi jedenástimi spolužiačkami boli dve, ktoré takýto zápach nevydávali. To boli však „inoveriace“.“


Len s vodou

Tieto časy sú už našťastie za nami. Rozumné učenie o telesnej hygiene v intímnej oblasti je už dnes takmer všade samozrejmosťou.

Pri téme „čistota – pol života“ musíme mať stále na mysli, že – aspoň v našej oblasti – sa oblasť pohlavných orgánov len veľmi zriedka dostane na slnečné svetlo a čerstvý vzduch. Preto tu dochádza k zadržiavaniu tepla a vzniku potu a napádaniu baktériami. Plesne nie sú zriedkavosťou. Pri letných horúčavách, či činnostiach, pri ktorých sa veľmi potíme, sa žiada umývanie niekoľkokrát za deň. Ale vždy len s čistou vodou, prípadne s prípravkom, ktorý nenarúša prirodzené kyslé prostredie v pošve. Parfumované mydlo nemá v intímnej oblasti čo hľadať.

V bielizni sa spájajú kvapôčky moču vo vlhkom a tmavom prostredí s výlučkami z pošvy, mazom a potom. To vedie ku vzniku nepríjemného zápachu, svrbeniu a zápalom. Ženy a dievčatá by si mali zvyknúť po stolici či močení sa utierať spredu do zadu smerom ku konečníku. Aj pri utieraní po sprche by sa mal dodržiavať tento postup. Ak sa z konečníka dostanú nečistoty k ostatným otvorom, najmä pošve a močovému otvoru, môže to mať nepríjemné následky. Potom môžu baktérie, ktoré sa nachádzajú na konečníku, kde majú aj svoj význam, dostať do oblastí, kde môžu spôsobiť škody. Na umývanie pohlavných orgánov mužov a žien slúži aj bidet. Dnes už patrí v každej modernej domácnosti k štandardnému vybaveniu kúpeľne.

Mnohým ženám spôsobuje umývanie prúdom vody veľmi príjemné pocity. Pri trochu šikovnosti sa dá prúd teplej vody nasmerovať na jeden bod na klitorise alebo v jeho okolí, ktorý spôsobí veľmi príjemný orgazmus. Vtedy sa čistota stáva v pravom slova zmysle zážitkom.

Nutnosť čistoty sa však netýka len vagíny a penisu. Oblasť konečníka nesmie byť rovnako vynechaná. Predovšetkým vtedy, keď sa pár rozhodol pre análny sex. Aj tu platí: žiadne tvrdé a parfumované mydlo. To, ako často si análny otvor umývate, záleží od toho, ako často robíte análny sex. Avšak denne jeden až dva razy by malo byť pravidlom. Ak muž vnikol odzadu do ženy cez konečník, nesmie v žiadnom prípade penis vytiahnuť a hneď ho strčiť do vagíny. Mohol by, ako sme už hovorili, preniesť baktérie z konečníka do pošvy, ktoré by tu mohli vyvolať zápal či iné nepríjemnosti.

V tomto prípade je nevyhnutná očista oboch partnerov predtým, než začnú hľadať rozkoš vo vagíne.

Do oblasti čistoty sexuálnej oblasti patrí aj starostlivosť o okolie močového otvoru medzi klitorisom a pošvou. Pri umývaní by sme ho nemali vynechať. Močový mechúr sa nachádza niekoľko centimetrov v panve. Z neho vychádza rúra. Nečistoty v oblasti pošvy vedú často k tomu, že baktérie môžu vniknúť do otvoru močovej rúry a vyvolať tu zápal. A to zase vedie k bolestiam pri močení. Postihnutí sa často sťažujú aj na svrbenie a celkovo sa necítia príjemne. Takže stále myslite na zodvihnutý ukazovák a – buďte čistí.


Vôňa tela


Žena by si mala strážiť pach mušličky lásky. Skúsení muži vedia, že pošva každej ženy má svoj špecifický pach, pretože ho neprekrývajú umelými prostriedkami, ako sú spreje, či púder.

Musíme tu rozlišovať pojmy vôňa a pach. A to platí rovnako aj pre mužov. To, že sa niektorí ľudia nemôžu ani „cítiť“, má celkom obyčajnú príčinu. Zostaňme však pri centre rozkoše u ženy. A predpokladajme, že žena dodržiava čistotu. Napriek tomu sa dá v oblasti vulvy vycítiť, a to predovšetkým v stave vzrušenia, rozličný pach. Podľa jednej, ešte nie veľmi preskúmanej teórie, závisí tento pach od charakteru ženy.

Ak „tam dole“ vonia jemne sladko, mala by to byť milá, nežná a láskyplná osoba. Ich pošvová tekutina sa dá vychutnávať ako zrelé plné víno. Žena s takýmto pachom je prispôsobivá a takmer vždy pripravená na sex. Z rôznych dôvodov dochádza ku nej k sexuálnej pohotovosti, ktorá sa prejavuje v jej typickej vôni.

Cez rôzne iné medzistupne vône stretne muž nakoniec ďalší extrém, a to ženu s vyslovene kyslým pachom v genitálnej oblasti. U nej by mal prevládať zatrpknutosť a neprístupnosť. Pohlavný styk dopraje partnerovi zriedka, a aj to nerada. Jej telesná tekutina páli na jazyku a niektorí neskúsení muži ju ihneď podozrievajú z pohlavnej choroby.

V podstate veľmi zaujímavá teória, na ktorej možno aj niečo je. Mohla by vysvetľovať fakt, prečo tak veľa amerických žien je pre európskych mužov v posteli nezaujímavých. Tie sú, ako tvrdia pozorovatelia, posadnuté dezinfekčnou psychózou a všetko, čo pripomína telesný pach, prekrývajú množstvami parfumov.


Spomienky vojaka


„Samozrejme, že ich „podvozky“ boli pre nás off limits, teda: vstup zakázaný,“ spomína jeden vojak na stretnutie s americkými vojačkami. „Ale kto by dokázal udržať na uzde hŕbu sexuálne vyhladovaných mužov na jednej a pekné a rovnako po sexe bažiace ženy na strane druhej. Väčšina dievčat v uniformách nosila pri sebe v obale na pištoľ aj krabičku prezervatívov. Mali sme doslova trtkacie prestávky. Keďže to medzi nami už dlhšie iskrilo, dohodli sme sa raz s Gladis, že sa bližšie spoznáme. Keďže sme mali rovnakú hodnosť, nič nám v tom nebránilo. Pri rozdieloch v hodnostiach, robia amíci veľké problémy. Dievča v hodnosti poručíka by sa napríklad nikdy nezaplietlo s podporučíkom. Ale u mňa a Gladis bolo všetko v najlepšom poriadku. Predovšetkým z mojej strany. Už prvý večer – museli sme sa schovať v kríkoch, keďže tam nebol žiaden hotel – som si uvedomil, ako Gladis krásne vonia. Po chvíli zdráhania sa nechala bozkávať aj medzi nohami. Aj tam som objavil príjemnú a zvodnú vôňu. Ale v ústach som mal chuť, akoby som prehltol kyselinu. Konečne sme mohli stráviť voľný víkend v hoteli. Keďže som dokonale ovládal americkú angličtinu, mohli sme sa ubytovať ako manželia. Hneď som si všimol, že Gladis strávila v kúpelni nezvyčajne dlhý čas. Predovšetkým nad bidetom. Gladis bolo pekné dievča, veľmi roztúžené a každú hodinu pripravené na nové číslo. Strávili sme spolu krásne chvíle. Ale napriek všetkému – čosi mi prekážalo. Trvalo mi chvíľu, kým som na to prišiel. Gladis voňala úžasne, nemala však žiaden pach tela, na ktorý som bol zvyknutý od našich európskych dievčat. Po každom čísle, ešte skôr, ako mohlo doznieť vzrušenie, utekala do kúpeľe a sadla si na bidet. Aj odo mňa vyžadovala časté a dôkladné umývanie. Všetko muselo byť sterilné a muselo pekne voňať. Avšak nie páchnuť – ak viete, ako to myslím. Neskôr som sa dozvedel, že kolegovia mali s americkými ženami podobné skúsenosti.“

Teoretici v oblasti vôní sa domnievajú, že žena, ktorá neustále voňavkami prekrýva svoj pach, stráca časť svojej osobnosti. A tak sa môže stať, že milenec je zamilovaný do voňavky svojej milej, nie však do nej samotnej. Jeho city sa zmenia vo chvíli – a to bez toho, aby si to uvedomil – keď jeho milovaná zmení parfum. Medicínska veda sa vo výskume telesného pachu dostala tak ďaleko, že má pre to aj svoj vlastný názov, a to ozolagnia. Je to veda o sexuálnom vzrušení telesnými pachmi.


Spomienky robotníka


„Keď som sa učil, prišla k nám nová kolegyňa,“ spomína istý muž. „Žiadna krásavica, ale – ako sme neskôr zistili – napriek jej znalostiam ju už prepustili z niekoľkých firiem. V skutočnosti to bolo preto, že v podniku každému, až do posledného učňa poplietla hlavu. Bola to jednoducho sexbomba. Jej kancelária bola naplnená sladkou, jemnou vôňou, ktorá ju všade sprevádzala. Čoskoro už išli všetci muži za ňou, ako psy na poľovačke za líškou. Ten, čo sa dostal do jej blízkosti a vdýchol jej vôňu, mal už v nohaviciach „narváno“. Vedela o svojej moci a využívala ju. A pritom jej v princípe nemohlo byť nič vytknuté. To, že ma pozvala na víkend k sebe, som vnímal ako veľký zázrak. Bol som vtedy mladý a v posteli neúnavný. Bol to skvelý víkend, a to že bol jediný, robil z neho aj čosi jedinečné. Tieto nezabudnuteľné hodiny strávené v posteli s Evou mi odhalili aj tajomstvo jej neodolateľnosti. Bolo to jej lono, ktoré vydávalo taký príjemný pach. Podobný som, napriek mojim bohatým skúsenostiam so ženami, nikdy nezažil.“

Čo z toho vyplýva? Centrum rozkoše u ženy je sídlom tajomnej moci. Prejavuje sa v pachu tela, ktorý by sme nemali za žiadnu cenu potláčať.


bottom of page