top of page

Tao lásky

„Tao lásky“ je filozofia známa na celom svete. Je dielom starých čínskych liečiteľov, ktorí boli presvedčení, že pravidelné milovanie pomáha fyzickému a duševnému zdraviu. Sexuálnemu majstrovstvu učili tak mladých, ako aj zrelých ľudí.




S pribúdajúcim vekom sa intímny život človeka ukľudňuje, ale filozofia tao učí, že i napriek tomu sa treba stále zaujímať o sex a tiež o potreby svojho partnera.


- Cítim sa starý, unavený a cítim nesúlad v láske, preto som smutný a plný strachu, - s takouto otázkou sa na „taológov“, obracajú muži v strednom veku, ktorí sú vyčerpaní z práce. Čo im odpovedajú?

- Príčinou všetkých mužových chorôb je nedokonalosť v láske. Žena je silnejšia v sexe i telesnej konštitúcii ako muž, tak, ako je voda silnejšia ako oheň. Keď žena v mužovi pomáha roznecovať plameň lásky, všetky prekážky z cesty miznú a nastupuje harmónia.

Sladkosť hrušky môže vychutnať len ten, kto nechá riadne dozrieť dužinu. Muž a žena si musia neustále pomáhať, len vtedy muž pocíti tvrdosť a silu.


- Ako teda môže žena pomôcť partnerovi?

- Tým, že doslova zoberie vec do svojich rúk. Každý muž môže mať v jeseni života problémy s erekciou. Partnerka by nemala čakať, že erekcia sa dostaví sama od seba. A už vôbec by nemala „hasiť mužský plameň“ - teda vyčítať mužovi jeho problémy! Podľa taoistického učenia plameň treba jednoducho zapáliť.


- Zapáliť plameň..?

- Najjednoduchší spôsob „zapálenia plameňa“ je dráždenie pohlavného údu rukou. V starom traktáte porovnávajú ochabnutý úd s hruškou na jeseň, čo dobre vystihuje zrelosť a zároveň poddajnosť, mäkkosť.

Stimulovať muža je vec jednoduchá, no zároveň chúlostivá. Najlepšie je začať láskať penis a vajíčka rukou, robiť pritom prstami krúživé, hladkajúce pohyby. Postupne sa úd bude zväčšovať, ale bude ešte dosť mäkký. Vtedy ho treba chytiť do dlane a zovrieť prsty, pohybujúc rukou hore-dole. Netreba sa ponáhľať - erekcia sa môže dostaviť v priebehu 10, ale aj 20 minút.


- Treba na niečo dávať mimoriadny pozor?

- Žena musí držať penis tak, aby jej palec smeroval k žaluďu, nie naopak! Mužovi je iná poloha dlane veľmi nepríjemná. Pritom treba mať na pamäti, že jedno z najcitlivejších miest stoporeného penisu sa nachádza kúsok pod žaluďom na opačnej strane, ako je brucho. Počas pohybu ruky po penise treba súčasne jedným prstom trieť túto uzdičku - to dodatočne stimuluje napĺňanie hubovitých teliesok krvou.

A ešte jedna dobrá rada pre partnerku: veľa mužov si pri masturbácii nadvihne malíček, aby sa nedotýkal dolnej časti penisu v mieste jeho spojenia s mieškom. To má za následok, že vajíčka ako keby poskakovali a vibrovali pri každom pohybe. Je to zdroj veľmi príjemných pocitov.


Tao-predohra


Aby mal človek chuť milovať sa častejšie aj kvôli zdraviu, to sa nedá rozkázať. Ale dá sa to vyprovokovať rôznymi erotickými pomôckami, obrazmi a dráždením. „Tao lásky“ provokuje k milovaniu tým, že sa sústreďuje aj na hladkanie a dráždenie jemných nervových zakončení na tvári.

Špičky prstov plnia v tomto prípade úlohu ceruzky, ktorou sa „kreslia“ črty tváre. Výsledkom je ľahká masáž; láskanie aj terapia súčasne.

Človek, ktorému partner hladká tvár, „počúva“ kožou ľahké dotyky, zatvára oči. Je to výborná procedúra na uvoľnenie!

V Starej Číne všetci vedeli robiť tao tváre - muži aj ženy. Pozvať si na tento účel profesionálneho maséra by sa považovalo za divné, ba priam neslušné - ako keby ste si zavolali k sebe domov kuchára z reštaurácie, aby ráno nalial domácim šálku čaju z ich čajníka.


Kde je čo?


Rozmiestnenie kožných receptorov na tvári je rôzne - na lícach je ich citlivosť menšia (v tomto mieste takmer celkom chýba i citlivosť na bolesť - práve preto si čínski kúzelníci prepichovali líca veľkými ihlami). Na spánkoch je zasa citlivosť najväčšia - aj tie najletmejšie dotyky tam pokožka vníma ako šteklivé vlny.

Taoisti radia zaľúbeným najprv si zohriať ruky v teplej vode, a potom končeky prstov ponoriť do ružového alebo broskyňového extraktu, aby sa krv presunula do špičiek prstov a tak zostali dlhšie teplé. Studené dotyky nikomu nie sú príjemné, postarajte sa teda, aby ste mali teplé ruky!

S „kreslením“ tváre začíname od líc - najprv prejdeme zdola nahor po ich obvode, naznačujúc pri tom ovál tváre. Hladkajúce čiary vnútri obvodu môžu byť ľubovoľné - krátke, dlhé, prerušované, v tvare „slimáčika“ alebo kruhové. Jednoducho, každý si kreslí, ako chce! Potom treba „nakresliť“ obočie - vyhladiť jedno po druhom a potom krúžiť okolo očí ľahkými pohybmi, ledva sa dotýkajúc pokožky.

Čelo sa hladká tak, že sa najskôr obtiahne jeho hranica s účesom. Tao lásky osobitne odporúča pokryť čelo hustými čiaročkami, alebo na ňom kresliť špirály.

Ako posledné „kreslíme“ ústa - niekoľko ráz po nich prejdeme, pričom v kútikoch pritlačíme trochu silnejšie. Posledné čiaročky si taoisti vyhradili pre spánky, kresliac na nich jemné bodky od vonkajšieho kútika oka (veľmi nežné a citlivé miesto) a potom smerom hore k vlasom. Pätnásť minút - a erotickú prípravu na styk máte zvládnutú!

Info:

Samotné slovo „tao“ označuje múdrosť. Základnou podmienkou „tao lásky“ je trpezlivosť. Najväčšia časť učenia tao je venovaná láskaniu. Tí najnežnejší partneri s ním začínajú od tváre.

bottom of page