top of page

Zdravý sex


Každý z nás asi vie, čo by malo predchádzať sexu. Intímna atmosféra, láskavé slová i dotyky. To všetko máme tak nejako geneticky zakódované, ale vedeli by ste, čo sa sluší a patrí robiť, až chvíľka romantiky doznie? Verte, že nie vždy je to sexi.


Čo by ste mali robiť bezprostredne po sexe?


1. Smerujte ku kúpeľni

Vyjasnime si to hneď na začiatku. To, čo ste počuli o močení po sexe, je pravda. Ide o prvý krok, ktorý by mal nasledovať bezodkladne po každom sexe. Močová trubica sa tak vyčistí, čo pomáha rozptýliť všetky baktérie a toxíny. Mala by nasledovať krátka hygiena v podobe umytia sa pomocou žinky, teplej vody a mydla. Vďaka tomuto kroku sa vyhnete niektorým infekciám a ochoreniam.

2. Oblečte si bavlnenú bielizeň

Priedušná bavlnená bielizeň síce nie je tak sexy, ako tá čipkovaná, ale verte, že by vám za ne vaše genitálie poďakovali, keby mohli. Bavlna je totiž prírodné vlákno, ktoré je hypoalergénne, vysoko absorbujúce a súčasne nedráždi vaše najcitlivejšie oblasti, čo sa bezprostredne po sexe naozaj hodí, vzhľadom k zvýšenej citlivosti a vlhkosti v oblasti pohlavných orgánov.

3. Hydratujte

Hydratácia je dôležitá, a to najmä po tak fyzicky náročnej činnosti, ako je sex. Vypite pred sexom a po sexe minimálne jeden pohár čistej vody. Uvidíte, že vďaka tomu posilníte svoju sexuálnu energiu a navyše lepšie vyplavíte baktérie z močových ciest.

4. Zahŕňajte sa komplimentami a maznajte sa

Hladina oxytocínu je po sexe stále vysoká. Tento hormón lásky môže totiž za to, že sa cítime dobre, milovaný a v bezpečí. Peknými slovami a intímnymi dotykmi tieto okamihy predĺžite a posilníte tak aj vzájomnú dôveru. Nehanbite sa napríklad povedať, čo sa vám v sexe páčilo alebo čo je pre vás s partnerom dôležité, uvidíte, že to prehĺbi spoločné väzby.


Aký čas vedie k ženskému orgazmu?


Dámam rozdali stopky a inštrukcie, kedy ich zapnúť a kedy zastaviť. Cieľom bolo zistiť, za ako dlho sa u nich po sexuálnom vzrušení dostaví orgazmus. Prieskum ukázal, že priemerný čas predstavoval 13 minút a 25 sekúnd.

Bola to prvá štúdia svojho druhu. Časové merače ponúkli 645 heterosexuálnym ženám v dvadsaťjeden krajinách. Priemerný vek predstavoval tridsať rokov, výsledky však ukázali, že vek nehral žiadnu úlohu, rovnako ani to, ako dlho boli ženy so svojím partnerom.

Časové údaje, ktoré im respondentky poskytli, ukázali však aj na značné rozdiely: najrýchlejšie vyvrcholenie si vystačilo s piatimi minútami a štyridsiatimi dvoma sekundami, zatiaľ čo najdlhší čas potrebný na jeho dosiahnutie bol dvadsaťjeden minút. Okrem toho každý šiesta žena uviedla, že vyvrcholenie nedosiahla. Ani nikdy v živote...

Okrem dĺžky, ktorú si vyvrcholenie vyžiadalo, vedcov zaujímala aj poloha, ktorá mu najviac svedčila. Našli ju - účastníčky pokusu sa na nej dokonca zhodli veľmi presvedčivou väčšinou! Deväť z desiatich za pozíciu, ktorá so sebou nesie intenzívnejšiu stimuláciu a dlhší orgazmus, uviedli polohu, pri ktorej je žena pri milovaní hore. Pre zaujímavosť sa žiada porovnať čas žien, ktoré k orgazmu potrebujú s časom, ktorý potrebujú muži. Podľa štúdie z roku 2009 mužom k vyvrcholeniu stačí v priemere iba šesť minút.

bottom of page