top of page

Stonajte, vzdychajte




Sú zvuky vydávané pri milovaní trápne alebo vzrušujúce? Ako pre koho. Ale všeobecne platí, že keď sa vám žiada, tak kričte, stonajte, vzdychajte.

Výhody stonov

Väčšinou partnera dodatočne vzrušujú. Ukazujú partnerovi, že ste uspokojení a že má pokračovať v tom, čo robí. Stonanie je spoľahlivým znakom, že je partner žiadaný. Vyzýva to toho druhého, aby sa snažil milovať ešte lepšie a stony boli silnejšie.

Nevýhody stonov

Občas môžu pôsobiť ako nátlak na partnera, aby sa viac snažil, hoci sa mu nechce. V závislosti od okolností môžu aj rušiť susedov. Niekedy partnera zvuky tak vyrušujú, že stratí vlastný rytmus. Ale príliš zúrivé stony môžu pôsobiť klamným dojmom, že orgazmus je len predstieraný.

Prečo vlastne človek pri sexe stoná? Je to kvôli telesnému vypätiu, keď človek nemá silu vtesnať svoje vzrušenie do slov. V tomto okamihu je náročné používať slová, a tak z úst vychádzajú vzdychy.

Dá sa zistiť, či je stonanie to pravé? Spoľahnite sa na svoj inštinkt. Váš siedmy zmysel vám povie, či je všetko v poriadku. Pri väčšom vzrušení sa zrýchľuje pulz a telo sa stiahne do kŕča. To sú skutočné príznaky orgazmu.

Niekomu sa však môže zdať, že jeho stonanie je trápne. Mal by ho teda potláčať? Nie. Robte to, čo sa vášmu telu žiada. Nepotláčajte svoje pocity, lebo tým oslabite dosiahnutie vrcholu. Ak máte orgazmus a stonáte pri ňom, každý rozumný partner vám bude za stony vďačný.

Namieste je tiež otázka, či musí človek pri sexe stonať. Nie. Sú ľudia, ktorí svoje vzrušenie prežívajú potichu. Ak by ste chceli partnera potešiť stonmi, ktoré sú falošné, len ho budete zavádzať, a on môže byť neskôr sklamaný, keď na to príde.


bottom of page