top of page

Centrum rozkoše - 3.diel


Na otázku, či mladé dievča vstúpilo do manželstva ako „nevinné“, teda ako nepoškvrnená panna, sa už dnes nedá jednoznačne odpovedať.

Pohlavný styk pred uzatvorením manželstva sa stal bežnou záležitosťou. Aj tu však existujú viditeľné rozdiely medzi mestom a viac alebo menej zvlnenou krajinou. V malých spoločenstvách ešte stále dominuje povinnosť z minulosti, ktorá sa dodržiava veľmi prísne a rigorózne. V šikovne vybudovaných „kongregáciách“ sú dievčatá vedené k udržiavaniu panenstva. Podobné zvyky pretrvávajú aj v Turecku a iných moslimských krajinách. U nich, rovnako ako aj u Španielov, je panenstvo dievčaťa strážené ako oko v hlave.

Nič nie je isté

Dôkazom panenstva jej panenská blana. Až keď sa spoločnosť začala zaujímať o otázky sexuality, vyšlo najavo zopár faktov. Napríklad ten, že mnohé dievčatá prichádzajú na svet bez tejto blany. Jednoducho žiadnu nemajú. V iných prípadoch sa blana môže poškodiť pri športe. Dosť často sa stane aj to, že dievča, nevedomé si svojich fyzických možností, si natrhne blanu pri masturbovaní prstom, alebo predmetom, ktorý si zavádza do pošvy.

Vidíme teda, že mladý muž nemá nárok na rýchle súdy, ak u svojej čerstvej novomanželky nenájde panenskú blanu. Jeho milá môže byť napriek tomu pannou.

O ženách z Orientu sa hovorí, že majú túto blanu veľmi malú, alebo žiadnu. Môže to byť následok množstva predpísaných čistiacich procedúr, pri ktorých sa do pošvy strká prst. Podobné umývania intímnych miest sa robia dokonca bábätkám.

Blana – ak je prítomná – môže mať rôznu formu. Sú mäkké a silne natiahnuté, tenké a tučné blany. Niektoré sú také pevné, že ich neroztrhne ani prst, ani penis. Keď tlak povolí, dostane sa blana do pôvodnej polohy, a tak napriek množstvu pohlavných stykov povie lekár, že má pred sebou pannu.

Je známe, že v blane sa nachádza otvor, ktorým odteká menštruačná krv. Aj ostatné vaginálne sekréty vychádzajú týmto otvorom. Len veľmi zriedka sa stane, že tento otvor na blane chýba. Ak sa táto skutočnosť nezistí počas gynekologického vyšetrenia, príde sa na to vtedy, ak nemôže vytekať menštruačná krv. Vtedy musí zasiahnuť lekár, aby vytvoril prirodzené podmienky.

To, aký význam v skutočnosti blana má a na čo je dobrá, ešte veda nezistila. Vyznávači „železného“ panenstva zastávajú názor, že blanu stvoril Boh, aby sa dalo dokázať panenstvo nevesty. Tvrdenia sexuológov, že blana vôbec nebola prítomná, alebo že sa mohla poškodiť pri športe, sa im veľmi nepozdávajú. V týchto kruhoch je dokonca zvykom po svadobnej noci, vystavovať zakrvavenú plachtu na obdiv verejnosti, čím sa dokáže nepoškvrnenosť nevesty. A ak niektorá nešťastnica aj pri všemožnej snahe nekrvácala, musela sa na zadnom dvorci zabiť holubica, akýsi krvavý svedok nevestinho nešťastia.

Téma „je panna, alebo nie“ nemôže byť uzatvorená bez toho, aby sme nespomenuli časy, v ktorých sa – prevažne v Anglicku – na začiatku 19. storočia rozvinula defloračná mánia. Vtedy sa rozvinul obchod s pannami. Padli mu za obeť prevažne mladé dievčatá z vidieka. Kupliarky a obchodníci zorganizovali ženský trh, ktorý stále ponúkal „čerstvý tovar“ z chudobných rodín. Väčšina dievčat bola nevzdelaná, len niektoré vedeli čítať a písať. Okrem toho boli v sexuálnych otázkach absolútne neznalé. Nerozumeli dokonca tomu, čo sa s nimi vlastne stane, ak si ich dobre platiaci muž kúpil za účelom „pripravenia o panenstvo“.

Dievčatá z mesta, ako hovoria pramene, sa tu objavovali zriedka. Väčšinou sa platila jedna zlatá guinea za defloráciu. To bol v porovnaní s nízkymi platmi už nejaký majetok. Podobne to vyzeralo aj v Paríži. Aj tie boli zle platené ako šičky alebo upratovačky, takže každé prilepšenie ich žobráckej mzdy prišlo vhod. Táto defloračná mánia sa udržala až do začiatku nášho storočia. Dovtedy sa centrum rozkoše u ženy považovalo za poklad panny.

Vlasaté záležitosti

Okolo ochlpenia ohanbia u ženy a muža sa už povedalo veľa. Niektorí učenci ho považujú za zvyšok skorších vývojových etáp, keď naši predkovia boli ešte celí chlpatí. Iní sa domnievajú, že toto ochlpenie chráni pred zimou a chorobami.

Prečo sa potom mužské a ženské ochlpenie tak veľmi líši? U mnohých mužov prechádza ochlpenie hrude cez brucho až k ohanbiu.

Ochlpenie u ženy je väčšinou obmedzené len na trojuholník v oblasti lona. Končí sa v takmer rovnej línii na podbrušku. U korpulentnejších žien tvorí záhyb na bruchu akúsi presnú linku ukončenia ochlpenia. Avšak ani tu neexistuje pravidlo bez výnimiek. Niektoré ženy zarastajú aj na prsiach. A ich ochlpenie siaha od ohanbia cez brucho, pričom najzarastenenšou oblasťou je oblasť okolo pupka.

Zdá sa, že existuje – ešte nepotvrdená – súvislosť medzi takýmto druhom „mužského“ ochlpenia a charakterom dámy. Príčinou je prevaha mužských hormónov.

To, či už dievča zarastá, zaujíma každého chlapca v puberte. Aj tu však platí: výnimka potvrdzuje pravidlo. Husté ochlpenie medzi nohami a v okolí vulvy sa objavuje už aj u celkom malých dievčat. Väčšinou sa vo veku jedenásť až dvanásť rokov objavia prvé chĺpky, ktoré sa tešia zvedavým pohľadom v malom zrkadielku.

Celkové ochlpenie sa objaví u dievčaťa väčšinou už pred prvou menštruáciou. Aj tu však existujú veľké rozdiely, pričom sa zdá, že dvanásty rok tu zohráva významnú úlohu. Na rozdiel od minulosti, kedy sa ochlpenie a prvá menštruácia objavovali u dievčaťa vo veku dvanásť až pätnásť rokov, sa v dnešnej dobe táto hranica posúva na vek dvanásť až trinásť rokov.

Ak sa do pätnástich či sedemnástich pri slabom ochlpení neobjaví menštruácia, musí zasiahnuť ženský lekár. V podobných prípadoch sa väčšinou zistí nedostatok hormónov.

V ojedinelých prípadoch sa sexuológovia vyjadria v tom zmysle, že hustota a množstvo ochlpenia má vplyv na sexuálne správanie ženy. To znamená, čím hustejšie a bujnejšie ochlpenie, tým väčšie libido, takže sexuálna žiadostivosť konkrétnej ženy. V tomto prípade sa však jedná o dosť vágnu teóriu. Každý skúsený muž už zažil v posteli blonďavý a takmer neochlpený vulkán a čokoládovo – hnedú brunetku, ktorá nedokázala nič iné ako misionársku polohu. Na tomto mieste je vhodné použiť múdru vetu, ktorá hovorí, že blondíny aj tak väčšinou splnia to, čo muž očakáva od čiernovlasých.

Často sa môžeme stretnúť s tým, že ochlpenie blondíny je o niečo tmavšie ako jej vlasy. A naopak, tmavovlasé ženy zase majú ohanbie o niečo bledšie. Musíme však dodať, že blondíny majú takmer vždy veľmi jemné ochlpenie, ktoré pri zlom osvetlení takmer nevidno. Tmavovlásky majú zase väčšinou pevné, často aj kučeravé ochlpenie, ktoré siaha ďaleko medzi nohy.

Čo sa týka ochlpenia, existujú aj rasové rozdiely. Černošky zodpovedajú poslednému popisu, kým ochlpenie Aziatiek je veľmi skromné až žiadne. Hustota ochlpenia väčšinou zodpovedá hustote vlasov a obočia.

Len začínajúca plešina u mužov nepokračuje cez brucho až dolu. Inými slovami, plešatý muž môže by v oblasti ohanbia veľmi husto zarastený.

Rovnako ako žena, ktorej s pribúdajúcim vekom vypadávajú vlasy a musí si zaobstarať parochňu, môže byť v oblasti vulvy zarastená celkom slušne. Tendencie sú však u oboch pohlaví rovnaké: ak začnú vlasy meniť farbu na sivú, či bielu, bude tomu tak aj „tam dolu“.

Existujú však aj také špecialistky, ktoré majú hlavu ovenčenú šedou a tešia sa zo svojej neporušenej mušličky.

Ale aj bez podpory absolútnej lysiny v rozkroku, je otázne, či sú dlhé chlpy v tejto oblasti vhodné. Veľmi husté a dlhé ochlpenie bráni citlivosti pri dotykoch. A pre skúmavý jazýček partnera či partnerky predstavuje takéto ochlpenie skutočnú prekážku. Preto odporúčame udržiavať si dĺžku ochlpenia na maximálne dva a pol až tri centimetre.

To sa dá dosiahnuť celkom ľahko tým, že si žena čupne nad na zemi ležiace, nie príliš malé zrkadielko. Ochlpenie podoberieme hrebeňom – čo môže každý odpozorovať u kaderníka – a potom na hrane hrebeňa odstrihneme. Hodí sa na to aj moderný elektrický strojček so širokými čepeľami. Ochlpenie sa dá skrátiť aj britvou. V každom prípade by mala žena úplne odstrániť ochlpenie, ktoré zasahuje mimo želaného trojuholníka smerom ku stehnám, alebo ak ochlpenie zasahuje až po konečník v oblasti tzv. hrádze.

Horúci pohľad muža rád zablúdi do oblasti krásnych bikín. Je však sklamaný, ak sa v okolí jemnej pokožky objavia trčiace chĺpky, či dokonca husté krovie.

Existujú určite ženy, ktoré si dajú so starostlivosťou o svoj účes veľkú námahu a strávia pritom veľa času. V intímnej oblasti však všetko ponechajú na prírodu, ktorá to tam nemusela zariadiť zrovna vábne.

Z literatúry sa dozvedáme, že niektoré ženy využívajú svoje výnimočne vyvinuté ochlpenie na zarábanie peňazí. Nechávajú sa pravidelne strihať a chlpy predávajú na výrobu parochní. Známy je aj prípad jednej „artisky“, ktorá svoje extra dlhé ochlpenie vystavovala na obdiv divákom v aréne, pričom sa niektorí páni mohli na vlastné oči (a dotyk ) presvedčiť, že nejde o nalepený príčesok. Táto žena si dokázala ochlpenie pretiahnuť dozadu a tu spraviť vrkoč. Sú to však výnimky, ktoré by sme mali spomenúť len okrajovo.

Dôležité je pripomenúť, že ženy by mali svoju vrodenú pýchu orientovať aj na intímnu oblasť. Nie všetko, čo príroda stvorí, zodpovedá súčasnému ideálu krásy. Nestojí to tak veľa námahy, spraviť si pekne formovaný a učesaný rozkrok.

bottom of page