top of page

Čo, ak ste sklamaná zo svojho manžela?


Vo vzťahu medzi mužom a ženou ide predovšetkým o uspokojenie citových potrieb . Kvalita života priamo závisí od toho, ako partner naplní vaše očakávania. Ak očakávania nie sú opodstatnené, nastáva sklamanie, ktoré otravuje ďalší pobyt s vyvoleným a narúša harmóniu spolužitia . Je dôležité pochopiť, prečo vás vzťah s mužom začína zaťažovať.

Dôvody sklamania v partnerovi

Sklamanie v milovanej osobe vedie k poznaniu života vo všetkých jeho prejavoch a môže nastať, pretože:

  1. Najprv ste si muža idealizovali a dali ste všetko do manželstva. Snaha o perfekcionizmus môže mať škodlivý vplyv na rodinný život.

  2. Partner vás podviedol s inou ženou. Je ťažké prijať a odpustiť neveru milovanej osoby.

  3. Prejavuje ľahostajnosť. Postupom času sa človek môže stať ľahostajným, brať všetko ako samozrejmosť.

  4. Prestal sa rozvíjať, prejavuje infantilnosť. Bezstarostnosť je v mladosti dobrá a vo vyššom veku potrebuje žena muža, ktorý sa vie postarať o rodinu.

  5. Slabo prejavuje otcovské povinnosti . Starostlivosť o dieťa, jeho výchova padá len na plecia matky.

  6. Nesplnil očakávania. Sľuboval šťastný, slušný život a sklamal.

  7. Muž ťa zradil. Muž sa môže ukázať ako slabý alebo zbabelý, bojí sa ťažkostí rodinného života, najmä tých, pre ktoré musíte obetovať svoje záujmy.

V skutočnosti môže byť dôvodov milión, každá žena má svoj vlastný. Otázka znie: ako ďalej žiť a budovať vzťahy, ak vás muž sklamal a vy ho už nemilujete? Ako sa zdvihnúť zo zeme, zmeniť situáciu, existujú rôzne možnosti.


Tipy, čo robiť, aby ste boli šťastní

  • Na začiatku zaobchádzajte s mužmi s kritickým uhlom pohľadu. Každá osoba má nedostatky, hlavnou vecou je včas si ich všimnúť a neignorovať ich, pretože je veľmi ťažké prerobiť formovanú osobnosť. Počiatočná znalosť všetkých vlastností milovaného človeka vám umožní, aby ste sa v ňom neskôr nesklamali. Prestaňte klamať seba, prestaňte dúfať, že to dokážete zmeniť.

  • Vždy sa porozprávajte s partnerom, nespoliehajte sa na to, že niečo uhádne. Mnohé ženy muži urážajú za to, že neuhádnu ich túžby alebo konajú v rozpore s vašimi predpokladmi.

  • Včasná analýza súčasnej situácie pomôže vyhnúť sa konfliktom. Buďte pokojní, pamätajte, že krik problém nevyrieši. Hľadajte správne argumenty, aby ste muža presvedčili, že máte pravdu.

  • Skúste začať používať techniky aktívneho počúvania. Váš partner sa vám môže otvoriť iným spôsobom. Snažte sa pochopiť a prijať jeho názor. Aj vy sa môžete niekedy mýliť.

  • Prestaňte v sebe skrývať hnev. Ak sa vám niečo nepáči, hovorte o tom priamo, inak odpor narastie ako snehová guľa. Okrem toho si muž nemusí byť vedomý vašej nespokojnosti a bude pokračovať v tom istom. Snažte sa byť k sebe úprimné.

  • Buďte pripravené na kompromisy . Byť sebecký nie je najlepšia ľudská vlastnosť. Naučte sa vyťažiť čo najviac. Začnite od seba, dávajte príklad rozumného správania.

  • Nezabudnite sa zapojiť do sebarozvoja, nemôžete stratiť svoju osobnosť. Ženy, ktoré úplne zabúdajú na svoje záujmy a žijú len pre muža či deti, skôr či neskôr zažijú sklamanie zo života aj z partnera. Obetovanie nevedie k ničomu dobrému, pokiaľ vás nebaví byť obeťou a neskrývate sa za jej masku.

  • Nezaoberajte sa problémami: to, čo sa stalo, sa nedá napraviť. Akákoľvek kríza je východiskom z určitej situácie. Analyzujte, čo sa stalo, urobte záver a pokračujte. Ak sú všetci živí a zdraví, nedeje sa žiadna tragédia. Vždy existuje cesta von.

  • Zbavte sa negatívnej nálady: robte, čo chcete. Môžete ísť na prechádzku alebo do posilňovne, dať si kontrastnú sprchu, baviť sa s priateľmi. Hlavná vec je naladiť sa pozitívnym spôsobom.

  • Nebuďte perfekcionista, pamätajte, že váš muž nie je superhrdina, ale obyčajný človek so svojimi slabosťami a nedostatkami.

  • Zachovajte si právo na vlastný názor. Je dôležité ukázať mužovi prítomnosť svojho vnútorného jadra. Keď si to partner uvedomí, začne sa k vám správať s rešpektom.

  • Nebojte sa prerušiť vzťahy s mužom. Milujte sa a oceňte sa: je lepšie byť chvíľu sám, ako byť v neustálom strese a negatívnom stave. V budúcnosti, spoliehajúc sa na minulé chyby, môžete vybudovať nový silný zväzok, ktorý prinesie uspokojenie zo života.

  • Prestaňte venovať pozornosť názorom niekoho iného, ​​počúvajte len seba, svoje pocity.

  • Nedovoľte, aby vás zastavil strach zo samoty. Je to on, kto ho núti naďalej znášať všetky urážky a sklamania.

  • Pred konečným rozhodnutím zvážte všetky pre a proti, mentálne vstúpte do dialógu so sebou, počúvajte vnútorné volanie. Pamätajte, že život je jeden, musíte ho žiť šťastne.


Život po sklamaní

Stručne povedané, môžeme povedať, že určite existuje život po sklamaní zo vzťahu s milovanou osobou, ale jeho kvalita závisí od toho, aké rozhodnutie každý urobí pre seba, teda od osobných kvalít človeka . Niekto je rád obeťou, niekto bojuje, snaží sa zmeniť a nadviazať spoločný život a niekto všetko odhodí a začína od nuly.

Rovnaká rada

nemôže existovať, pretože každý sme iný. Čo je dobré pre jedného, ​​je pre druhého smrť. Je dôležité si uvedomiť, že frustrácia sa skladá z rôznych pocitov , ako je apatia, stres, odpor, hnev, hnev. Kto mal vzťah skôr či neskôr, niečo z toho zažil a za túto situáciu môžu obaja.

Psychologické vlastnosti ľudí spočívajú v tendencii skrývať nedostatky a vytvárať ilúziu ideálneho partnera . Aby k takémuto nešťastiu nedošlo, neponáhľajte sa s registráciou vášho vzťahu, nenoste ružové okuliare a nestavajte si vzdušné zámky. Nesledujte slová, ale činy svojho budúceho spoločníka. Ak vám vyhovujú, pokojne si ho vezmite.

bottom of page